استابلایزر بیمارستان و آزمایشگاه ها

استابلایزر بیمارستان و آزمایشگاه ها


ابزارالات و دستگاه های بیمارستان و پزشکی خیلی زیادی وجود دارند که حساس هستند و نیازمند این هستند که یک برق با کیفیت و بدون نوسان داشته باشند. تجهیزاتی مثل دستگاه سونو گرافی و اکوکاردیوگرافی، تتنفس مصنوعی مثل ونتیلاتورها، تجهیزات آزمایشگاهی مثل دستگاه سل کانتر و اتوآنالایزر، ابزار تصویربرداری مانند رادیولوژی، رادیوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی و… وجود دارند که با استفاده از جریان برق شهری کار می‌کنند و بسیار گران قیمت هستند.

همانطور که میدانیم برق شهری دارای نوسانات زیادی است. دستگاه های حساسی که در بمارستان ها ، ازمایشگاه ها و دندانپزشکی ها استفاده میشود به نواسانات برقی حساس هستند و از این رو استفاده از استابلایز یک امر حیاتی هست.

در این مواقع شما باید یک استابلایزر با کیفیت و با توان مناسب تهیه کنید. زیرا با یک هزینه کم میتوانید از سوختن دستگاه های گرانقیمت چند صد میلیونی جلوگیری کنید. استابلایزر نوسانات برقی را برای تجهیزات شما روی محدوده ۲۳۰ ولت تثبیت میکند. چون نباید به دستگاه های حساس شما ولتاژ غیر از این برسد. استابلایزر علاوه بر این باعث کاهش مصرف بربق هم میشود.

استابلایزر دقیقا چه کاری انجام میدهد

استابلایزر از نواسانات و نویز هایی که در جریان برق به وجود می اید جلوگیری میکند. در واقع یک فیلتر است که در مسیر جریان برق قرار میگیرد و جریان برق به وسیله میکرو کنترلر موجود در استابلایزر قطع میشود و از ورود اختلال و نویز به مسیر جریان برق جلوگیری میکند.

خیلی ها محافظ برق را با استابلایزر اشتباه میگیرند و فکر میکنند این دو دستگاه یک کار را انجام میدهند. در صورتی که اینطور نیست. محافظ برق در صورتی که نوسانات برقی ایجاد شود تجهیزات شما را قطع میکند. اما استابلایزر برای شما روی محدوده ۲۳۰ ولت تثیت نگه میدارد. استابلایزر به صورت دائمی و در هر لحظه این کار را انجام میدهد.

با تحقیقات انجام شده استابلایزر تا ۲۵ درصد باعث میشود تا در مصرف برق صرفه جویی شود.

.

.

نکته دیگر الزامات استفاده از استابلایزر در بیمارستانها و مراکز درمانی، این است که هر منطقه از کشور، نواسانات مختلفی را دارد برای همین اختلالات و نویز های برقی در هر منطقه متفاوت است، در اینجا استابلایزر به کمک ما می اید و کاری را انجام میدهد که محافظ برق قادر به انجام آن نیست آن هم تنظیم کردن ولتاژ دلخواه برای دستگاه الکترونیکی مورد نظر است.
چه نوع استابلایزری برای مراکز در مانی و بیمارستانها و دندانپزشکی ها مناسب است؟

استبلایزر ها را از منظر ساختاری معمولا به سه دسته تقسیم بندی میکنند:

رله ای
سروو موتور
سوییچینگ یا استاتیک

استابلایزر رله ای:

نوعی از استابلایزرها هست که بیشتر برای مصارف خانگی استفاده میشود. این نوع استابلایزرها معمولا قیمت پایین تری نسبت به انواع دیگر دارند و در مقابل آن هم سرعت و دقت پایینتری هم دارند.

دقت این نوع استابلایزر حدود ۶ درصد است.

این استابلایزر ها از طریق رله هایی که داخلشان تعبیه شده است ولتاژ را به صورت پله ای تثبیت میکنند. به عنوات مثال اگر ولتاژ برق شهری روی ۱۷۰ باشد به صورت پله های ۱۵ تایی به ۲۳۰ ولت شهری نزدیک میکند. این نکته خیلی مهم است که در این تکنولوژی یعنی رله ای در صد خطا امری طبیعی است. ممکن است روی ۲۱۶ ولت یا ۲۲۴ ولت این تثبیت انجام شود که این امر کاملا طبیعی است. نگران هم نباشید این ولتاژ برای تجهیزات شما هیچ مشکلی را ایجاد نمیکند.
استابلایزر سروو موتور:

این نوع استابلایزر ها به مکانیکی هستند به این معنی که از طریق موتور کار میکنند و اصطهلاک زیادی هم ایجاد میکنند. ساختار این نوع از استابلایزرها به صورت فیدبک منفی هست.

مواقعی که ورودی میزان جریان بالایی داشته باشد از این نوع استابلایزر استفاده میشود. دقت این نوع استابلایزرها معمولا یک تا پنج درصد است.

اعضای این نوع از استابلایزرها: موتورسروو، ترانس خودکار، ترانس افزایش دهنده و کاهش دهنده، موتور انتقالی و سیستم کنترل کننده.

این استابلایزر به این صورت عمل میکند که یک قطعه ذغالی روی واریابل حرکت میکند و ولتاژ را زیر نیم ثانیه برای شما تثبیت میکند. به عنوان مثال اگر ولتاژ پایین بیاید سریعا استابلایزر سروو وارد عمل میشود و با حرکت شبیه عقربه های ساعت به این سروو به حرکت در میاید و ولتاژ را تنظیم میکند.
استابلایزر سوییچینگ (استاتیک) مناسب برای بیمارستانها مراکز درمانی و دندانپزشکی ها :

این نوع از استابلایزر با دو نوع قبلی متفاوت است. با این تفاوت که از دو نوع پیشرفته تر است. دقت و سرعت بالاتری نسبت به دو نوع قبلی دارد. درون این نوع استالایزر هیچ نوع قطعه مکانیکی ای وجود ندارد و به جای آن از یک مبدل الکترونیکی برای تنظیم ولتاژ و جریان استفاده میکند

دقت این نوع از استابلایزر ها در حد یک ولت است و برای مکانهایی که دستگاه های حساس و گرانقیمت دارند و حتی باجان و مال انسانها سرکار دارند مناسب است. این نوع استابلایزر جریان ورودی تجهیزات برقی را تغییر نمیدهد

از این رو به انها استابلایزر ازمایشگاهی نیز گفته میشود. این نوع استابلایزر ها از طریقث igbt که تکنولوژی پیشرفته ایست ولتاژ را تثبیت میکنند. سر و صدیا کمتری دارند و سرعت عملکرد بالاتری را دارند. از این رو قیمت آنها هم در مقایسه با رله ای و سروو موتور بالاتر هست.

استابلایزر استاتیک
استفاده از ترانس و استابلایزر بیمارستان، دندان پزشکی و مراکز درمانی یک امر حیاتیست.

دستگاه ها و تجهیزات پزشکی به قدری حساس و حیاتی هستند که فقط یک استابلایزر برای آنها کفایت نمیکند و باید از در کنار ان از رگولاتورهای سوییچینگ هم استفاده شود.اما با تهیه استابلایزر سوییچینگ(استاتیک) شما با یک تیر دو نشان خواهید زد.

یکی دیگر از ویژگی های استابلایزر استاتیک این است که میتوان از طریق ان میزان ولتاژ را کم و زیاد کرد.

نتیجه گیری

مزایای استفاده از استابلایزر در مراکز درمانی و پزشکی

حذف نواسانات برق شهری
افزایش عمر تجهیزات پزشکی
فراهم کردن برق با کیقیت و یک منبع تغذیه تثبیت شده
کاهش مصرف برق و بهتر شدن عملکرد تجهیزات پزشکی
و…

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *