نگاه جامع به تفاوت دستگاه یو پی اس و استابلایزر

نگاه جامع به تفاوت دستگاه یو پی اس و استابلایزر


دستگاه یو پی اس نوعی ابزار الکتریکی به‌شمار می‌رود که در هنگام قطع‌شدن برق، قابلیت تامین جریان لازم برای ادامه فعالیت تجهیزات مورد استفاده در یک مکان را دارد.

ازآنجایی‌که UPS در مواقعی امکان مقابله با نوسان را دارد، گاهی ممکن است که افراد این وسیله را با استابلایزر اشتباه بگیرند اما به‌دلیل وجود تفاوت‌های مهم بین این دستگاه‌ها، هرکدام کاربردهای مختص به خود را ارائه می‌دهند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.
پیشنهاد خرید
یو پی اس kva 25-200 ماژولار اگزیم پاور
برای دیدن محصول کلیلک کنید

اطلاعاتی درباره دستگاه یو پی اس

UPS که مخفف عبارت Uninterruptible Power Supply است، از سری تجهیزاتی به‌شمار می‌رود که هنگام اتصال به برق، با توجه به ظرفیتش مقادیری انرژی در باتری خود ذخیره می‌کند.

چنانچه به‌صورت ناگهانی برق شما دچار قطعی شود، می‌توانید از این دستگاه برای تامین جریان الکتریکی استفاده کنید که به‌عنوان یک منبع مناسب عمل می‌کند و ازطرفی مانع از تاثیر نوسان‌ها روی تجهیزات می‌شود.

برای طراحی و ساخت دستگاه یو پی اس به‌طور معمول از انواع مختلفی باتری همچون اسید سرب، سیلور آلکالین یا نیکل کادمیوم استفاده می‌کنند که براساس عملکرد و میزان ظرفیت خود تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند.

انواع مختلف دستگاه‌های UPS براساس فناوری به‌کاررفته برای ساخت آن‌ها در گروه‌هایی همچون آنلاین، آفلاین و اینتراکتیو قرار می‌گیرند که شما می‌توانید متناسب با نوع نیاز و بودجه خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

تفاوت دستگاه یو پی اس و استابلایزر
آنچه باید درباره استابلایزر بدانید

یکی از مهم‌ترین عواملی که احتمال بروز آسیب برای دستگاه‌های الکترونیکی را افزایش می‌دهد، بروز نوسان‌های متعدد برق است که در برخی مواقع خسارت‌های مالی زیادی را برای افراد به‌وجود می‌آورد.

این مسئله باعث شده تا به‌دنبال پیشرفت فناوری، دستگاه‌هایی ساخته شود که در جلوگیری از تاثیر نویز و نوسان‌های الکتریکی بسیار تاثیرگذار هستند که باید گفت استابلایزر نیز با همین هدف طراحی شده است.

استابلایزر که با عنوان تثبیت‌کننده ولتاژ نیز شناخته می‌شود، هنگام اتصال به دیگر تجهیزات الکتریکی امکان ایجاد یک ولتاژ ثابت را برای آن‌ها فراهم می‌کند تا در مقابل نوسان‌های ایجادشده محافظت شوند که ازاین‌نظر در مقایسه با دستگاه یو پی اس عملکرد خیلی بهتری دارد.

زمانی که استابلایزر را به‌عنوان یک واسط بین دستگاه‌های الکتریکی و منبع جریان برق قرار می‌دهید، این وسیله با ایجاد تغییر در میزان ولتاژ ورودی در نهایت متناسب با نوع نیاز تجهیزات، ولتاژ مناسبی را برای آن‌ها تامین می‌کند.

انواع مختلفی از دستگاه‌های استابلایزر ساخته می‌شوند که هرکدام از آن‌ها ویژگی‌های خاصی را در اختیار شما قرار می‌دهند و شامل تک‌فاز، ۳ فاز، مبتنی‌بر رله، سروو کنترل‌شده و استاتیک هستند.

تفاوت دستگاه یو پی اس و استابلایزر

اجزای تشکیل‌دهنده یو پی اس و استابلایزر

به‌منظور اینکه یو پی اس و استابلایزر قابلیت ارائه عملکرد صحیح را داشته باشند، باید تمامی اجزای مورد استفاده برای آن‌ها به‌طور هماهنگ با یکدیگر کار کنند و نقش خود را در سیستم به‌درستی انجام دهند.

مهم‌ترین اجزایی که برای ساخت دستگاه یو پی اس به‌کار می‌رود شامل برد قدرت، اینورتر، باتری، رکتیفایر (یک‌سو کننده)، بدنه فلزی، صفحه‌کلید، نمایشگر، برد کنترل و شارژر است.

ازسوی‌دیگر برای معرفی قطعات مختلفی که در دستگاه‌های استابلایزر به‌کار می‌رود باید به مواردی همچون درایور موتور، مدارهای کنترل، اتو ترانسفورماتور، بدنه و نمایشگر است که البته امکان دارد با توجه به مدل، اجزای داخلی دیگری نیز برای ساخت این وسیله مورد استفاده قرار گیرد.
شناخت کاربرد اصلی یو پی اس

محدوده ولتاژی که یو پی اس قابلیت پشتیبانی از آن را دارد تا چند میلیون ولت هم می‌رسد که در مواقع قطعی برق بهترین عملکرد را برای شما ارائه می‌دهد تا نگران خاموشی تجهیزات خود نباشید.

فناوری ساخت دستگاه‌های UPS به این صورت است که از ۲ منبع انرژی شامل باتری و برق شهری استفاده می‌کند تا درصورت قطع‌شدن جریان شهری، امکان بهره‌مندی از انرژی ذخیره‌شده در باتری را داشته باشد.

با توجه به اینکه در پایگاه‌های داده یا مراکز درمانی، اتصال دائمی دستگاه‌هایی همچون کامپیوتر و تجهیزات پزشکی به برق از اهمیت بالایی برخوردار است و درصورت قطع‌شدن ناگهانی جریان احتمال دارد مشکلات زیادی ایجاد شود، استفاده از دستگاه یو پی اس بسیار ضروری خواهد بود.
با کاربرد استابلایزر آشنا شوید

عملکرد دستگاه استابلایزر به‌گونه‌ای است که با محافظت از تجهیزات شما در مقابل نوسان‌های برق، طول‌عمر آن‌ها را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد و مانع از بروز خسارت‌های هزینه‌بر می‌شود. برخی از کاربردهای این وسیله عبارت‌اند از:

استفاده برای دستگاه‌هایی همچون کامپیوتر و تلویزیون که نیاز به ولتاژ ثابتی دارند.
محافظت از تجهیزاتی مانند لوازم خانگی و دستگاه‌های صنعتی که در هنگام آماده‌به‌کار ولتاژهای متغیری نیاز دارند.
جلوگیری از خرابی تجهیزات گران‌قیمت همچون ابزار دقیق و سیستم‌های کنترل
ایجاد ولتاژ پایدار در مناطقی که برق ضعیفی دارند مثل کارخانه‌جات، بیمارستان‌ها و مناطق روستایی

تفاوت‌های دستگاه یو پی اس و استابلایزر

زمانی که درحال بررسی انواع مختلف دستگاه‌های یو پی اس و استابلایزر هستید با تفاوت‌های خاصی مواجه می‌شوید که به‌طور کلی مربوط به موارد زیر است:

نحوه عملکرد: مهم‌ترین تفاوت بین این دستگاه‌ها نحوه عملکرد است، به‌طوری‌که UPS برای تامین جریان الکتریکی بعداز قطع‌شدن برق به‌کار می‌رود اما استابلایزر تنها قابلیت ایجاد ولتاژ ثابت در هنگام اتصال تجهیزات به برق شهری را دارد و در هر شرایطی از وسایل شما محافظت می‌کند.
موارد کاربرد: در بیشتر مواقع از استابلایزر برای تلویزیون، ماشین‌آلات صنعتی و یخچال استفاده می‌شود، درحالی‌که یو پی اس کاربردهای گسترده‌‌تری برای اتصال به سرورها و سیستم‌های شبکه دارد.
ساختار و طراحی: در مقایسه بین دستگاه یو پی اس و تثبیت‌کننده ولتاژ می‌توان به این مسئله پی برد که اجزای داخلی آن‌ها نیز با یکدیگر تفاوت دارد و به‌طور معمول برای ساخت UPS از قطعات پیچیده‌تری همچون اینورتر و باتری استفاده می‌شود.
شرایط نگهداری: انواع مختلف دستگاه‌های یو پی اس که مجهز به باتری داخلی یا خارجی هستند در مقایسه با تثبیت‌کننده ولتاژ نیاز به مراقبت‌های بیشتری دارند، چراکه بعداز مدت‌زمان خاصی باید باتری آن‌ها را تعویض کرد.
قیمت: از دیگر معیارهایی که نشان‌دهنده تفاوت بین UPS و استابلایزر است، باید هزینه مورد نیاز برای خرید این تجهیزات را نیز در نظر گرفت که به‌طور کلی یو پی اس قیمت بالاتری دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *